1)

**David can saw a log into three pieces in 7 min. If he continues sawing at a constant rate, how long will it take him to saw a similar log into six pieces?**

-It takes David 7 min to saw a log in 3 pieces, and they want six pieces, so easy, all you have to do is times 7 by 2 and times 3 by 2. Then you have the answer. 7min x 2 = 14 mins, 3logs x 2 = 6 logs and there you have it.It will take him 14 minutes.

**2) A small gear turns 18 times in the same time that a large gear turns 4 times, how many times will the large gear turn if the small gear turns 54 times?**

- 54 divided by 18 = 3 , so 3 multiplied by 4 = 12 .

The larger gear will turn 12 times by the time the small gear turns 54 times.

3) Last night 30 cm of snow fell in 6 h. If it continues snowing at the same rate, how long will it take for 45 cm of snow to fall? Determine the answer two different ways.

- First way , find half of 30 , and half of six, easy! 30 divided by 2 = 15 cm , 6 divided by 2 = 3h, add that to what we have and we got , 45 cm in 9 hours.( 30 + 15 = 45 cm , 6 + 3 = 9 hours)

- Second way , Dividing 45 by 30 = 1.5 , then dividing 9 by 6 = 1.5 , so you multiply 30 and 6 , and you get

45 cm, in 9 hours.

NOW WE STOPPED THE ALIENS , YAY!

Thanks for reading!!! :D

- 54 divided by 18 = 3 , so 3 multiplied by 4 = 12 .

The larger gear will turn 12 times by the time the small gear turns 54 times.

3) Last night 30 cm of snow fell in 6 h. If it continues snowing at the same rate, how long will it take for 45 cm of snow to fall? Determine the answer two different ways.

- First way , find half of 30 , and half of six, easy! 30 divided by 2 = 15 cm , 6 divided by 2 = 3h, add that to what we have and we got , 45 cm in 9 hours.( 30 + 15 = 45 cm , 6 + 3 = 9 hours)

- Second way , Dividing 45 by 30 = 1.5 , then dividing 9 by 6 = 1.5 , so you multiply 30 and 6 , and you get

45 cm, in 9 hours.

NOW WE STOPPED THE ALIENS , YAY!

Thanks for reading!!! :D

haha nice sribe post justin you should have put examples of the proportion on a ratio table or something to represent it more useful but anyway nice scribe post

ReplyDeleteg'job.

ReplyDeletegood job justin

ReplyDeleteyour post is well explained...and i like how you answered question no.3--very deatailed--

could have added a diagram because it helps people a lot

GOOD JOB AGAIN

Good job Justin !

ReplyDeleteGood Job Justin! I like the picture that you chose.

ReplyDeletegood job justin, i like how you change the colour of the question to a different one

ReplyDeleteyou could have spaced out the answer more because it didnt seem interesting to read.