I will get on with the scribe post (3 Questions from Page 148-149 of my choice)

**Q6**

**Key Information**:**CD Player with a cost of $85.00**

**50% is cut off**

**Additional 10% was taking off the reduced price**

Okay so $85.00÷2 = $42.50 or $42.5

Now we need to find the additional 10% that was reduced.

$42.5÷10 = $4.25

Now we subtract $4.25 from $42.5 which is $38.25, and that is our answer.

**Q4**

**Key Information:**

**• 2 binders at $4.99 each**

• 1 math set for $3.99

• a backpack for $19.99

Find the total cost including 5% GST

and 7% PST.

• 1 math set for $3.99

• a backpack for $19.99

Find the total cost including 5% GST

and 7% PST.

Now lets start with the PST and GST. So we know its 5% GST and 7% PST so lets add those together.

5%+7%=12%

Now lets add up the prices of all those items that Chris bought.

3.99+4.99(x2)+19.99=$33.96 (Basically $34).

Now lets put this in a ratio table, cause I think that would be an easier way.

http://i48.tinypic.com/14e8gmb.png

So now $34.00+$4.08=$34.08, which is our answer.

**Q9**

**Key Information:**

23,000 Dollar car

cost of car increased 3.2%

a)

Okay so we know if it increased by 50% it would be 46,000.

Okay I really have no idea if I'm correct or incorrect on this one I was playing with the calculator. So if im wrong please correct me.

23,000x0.032=736

23,000+736=23,736

The price of the car was $23,736.00 when Arjay purchased it.

b)

GST 5%

PST 5%

5+5=10%

*UNDER CONSTRUCTION TRYING TO FIGURE OUT THE ANSWER...*

## No comments:

## Post a Comment